24. 8. 2012.

Tutorijal : Kako pristupiti DFU modu ako vam ne radi home ili lock dugme


Pre nego sto pocnete potrebni su vam RedSn0w 0.9.14b2 alat ili noviji i aktuelna verzija iOSa za vas uredjaj koja se jos uvek potpisuje od strane Appla. Stare verzija iOS nece raditi posto ih Apple vise ne potpisuje. 

UPOZORENJE: Ne zaboravite da ce vam ova metoda podici baseband. Ako vam je potreban unlock/otkljucavanje/dekodiranje da bi vam uredaj radio NE pratite ovaj tutorijal.

Korak 1: Otvorite RedSn0w te odite u Extras>>>Even More>>>DFU IPSW. Kliknite “ok” na pop up poruku.


Korak 2: Sada izaberite IPSW firmware za vas uredaj koji ste skinuli ranije.


Korak 3: RedSn0w ce sada odraditi svoje te vam napraviti custom firmware sa automatskim DFU modeom te vam izbaciti pop up sa lokacijom i imenom novog firmwarea. Novi firmware se nalazi u istom folderu kao i orginalni firmware koji ste skinuli ranije te ima prefix “ENTER_DFU”

Ostatak procesa vam je restore ovog novopecenog firmwarea na iUredaj putem iTunesa. Ako odavno niste napravili backup, sada bi vam bilo dobro da to uradite u  slucaju da nesto krene po zlu.
Korak 4: Spojite iUredaj na racunar putem USB kabla i otvorite iTunes.
Korak 5: Kliknite “Shift+Restore” (Option+Restore na Macu) te izaberite novo peceni IPSW sa ENTER_DFU mode prefixom.
Korak 6: Pricekajte dok iTunes uradi restore uredjaja. Nakon sto je sve zavrseno iPhone ce vam biti u DFU modeu. To znaci ekran ce biti popuno crn kao da je uredaj ugasen.
Pratite nas i na Facebook-u.





Нема коментара:

Постави коментар