11. 6. 2013.

Apple najavio novi Mac Pro



Posle dugo iščekivanja, novi Mac Pro je konačno najavljen i pravo je iznenađenje. Aktuelni dizajn Mac Pro računara, iako i dalje krajnje atraktivan, predstavljen je davne 2003. godine. Bez obzira na to, tadašnji Power Mac G5, odnosno današnji Mac Pro su uspešno stajali uz sva Apple dizajnerska rešenja čitavu deceniju. Možda baš u tome treba tražiti razlog zbog čega se Apple odlučio za radikalan dizajn kakav ima novi Mac Pro - pokazujući nam u kom će smeru ići izgled (oblik, boje i materijali) budućih Apple uređaja.
Novi Mac Pro veliki je samo koliko osmina sadašnjeg Mac Pro računara, odnosno visok je 25 cm i u prečniku ima 16,7 cm. Kažemo u prečniku, obzirom da je baza novog Mac Pro-a u osnovi kružna.

Dizajniran je tako da se svi konektori nalaze sa zadnje strane, ali se kućište lako rotira u svojoj osnovi kako bi se pristupilo zadnjim (a u tom slučaju, prednjim) konektorima. I ne samo to, kućište će prepoznati rotaciju, odnosno vašu želju da pristupite konektorima i osvetliti oznake svakog konektora. Novi Mac Pro će imati Xeon E5 procesore, a računar je moguće naručiti sa maksimalno 12 jezgara i 60 GB RAM-a. Tu su i dual AMD FirePro grafike, HDMI 1.4 port, čak šest Thunderbolt 2 konektora, dve gigabitne mrežne i četiri USB 3.0 konektora. Novi Mac Pro će u imati PCIe skladište sa brzinom čitanja od 1,25 GB/s, a podržavaće i 4K monitore. Tu su još Bluetooth 4.0 i Wi-Fi 802.11ac. Novi Mac Pro će se naći u prodaji ove jeseni.

izvor : Benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар