26. 8. 2012.

Apple – ov HDTV neće biti predstavljen “u bliskoj budućnosti”


Apple – ovi uređaji definitivno su predmet većine glasina u poslednje vreme, počevši od novih mobilnih uređaja, pa sve do HDTV – a. Ako je suditi prema njima, Apple – ov HDTV trebalo bi da bude predstavljen tokom sledeće godine, a čak postoje i mišljenja nekih optimista da bi to moglo da se desi pre kraja ove godine.

Izgleda da je Eddy Cue, Apple – ov potpredsednik za internet servise i softver, rešio da stane na put takvim informacijama, izjavivši da takav jedan uređaj ne treba očekivati u skorije vreme, najviše zbog činjenice da bi jedan takav uređaj trebalo da ispuni sve Apple – ove standarde kada su u pitanju korisničko iskustvo i performanse. Isto tako, s obzirom da je Apple novi igrač na ovom polju, javlja se i problem šta ponuditi korisnicima, tj. problem sadržaja koji su pod kontrolom relativno male grupe kablovskih i telekomunikacionih kompanija u sradnji sa filmskim i televizijskim kompanijama, koji baš i nisu raspoloženi da menjaju dosadašnji vid distribucije sadržaja.


Zanimljivo je, međutim, da Cue nije niti jednom rečju negirao da Apple radi na sopstvenom HDTV – u, već je samo izjavio da ga neće biti u “bliskoj budućnosti”. Tome smo se, međutim, mogli i nadati, jer iz Apple – a ni do sada nisu stigle nikakve potvrde o planovima koji se tiču ovog uređaja. Sa druge strane, moglo bi da se desi da Apple “blefira” kako bi svoje planove i dalje držao u tajnosti, ali pre će biti da će njihov HDTV ipak stići kasnije nego ranije.

izvor : itbox




Нема коментара:

Постави коментар