18. 8. 2012.

App Preporuka:Horn jedna od najboljih iOS igara godine!


Phosphor Game Studio zajedno sa izdavačem Zynga donosi nam igru koja bi vrlo lako mogla poneti titulu najimpresivnijeg iOS naslova ove godine. Na vama je da preuzmete ulogu dečaka po imenu Horn, kovačevog šegrta, koji se jedno jutro probudio te otkrio da je njegov svet preko noći postao prepun čudovišta ali prvi pogled ga vara. Ta čudovišta imaju tajnu koju ne bi bilo pošteno otkriti ovde i pokvariti vam put kroz jednu lepu priču.





Zašto sam ovoliko oduševljen ovom igrom? Razlog broj jedan je da većina iOS igara ma toliko pojednostavljenu priču koja će vas teško zainteresovati više nego što je potrebno da rešite neki level. Horn donosi detaljnu i duboko utkanu priču da će vam biti dosta i petnaestak minuta da postanete oduševljeni. Drugi razlog je Unreal engine koji donosi osvežavajuću fiziku i fluidnost pokreta likova i sredine na iOS platformi. U pojedinim detaljima Horn vas može podsetiti na Infinity Blade ali za razliku od te igre ovdje ipak imate slobodu pokreta da istražujete okolinu a tu se skriva jedno veliko “ali.”


O čemu je reč? Umjesto da upotrebe virtuelni joystick na ekranu developeri su se odlučili za touch to move princip pa će te tako morati dodirivati pojedine elemente da bi Horna natjerali da prohoda. Protiv pomenutih čudovišta borite se svajpovnjem po ekranu uz pomoć virtuelnih dugmića koji vam omogućuvaju da izbjegnete napade i ovaj aspekt igre je odlično rešen. Da je umesto tapkanja ubačen pravi virtuelni pad iskustvo bi bilo još kompletnije.


Pogledajte trailer:
             
                                          

Pratite nas i na Facebook-u.



Нема коментара:

Постави коментар