30. 8. 2012.

Cydia tweak : Dash – Novi način multitaskinga


Dash – Cydia tweak za iPhone i Pod touch, koji zamenjuje standardni multitasking. O čemu se dakle radi?! Umesto standardnog prikaza aktivnih aplikacija na dnu ekrana, ovaj tweak omogućava krajnjem korisniku modifikaciju ovog klasičnog prikaza otvorenih aplikacija.




Ovaj način multitaskinga prekriva ceo homescreen, osim ikonica i naziva aplikacija, korisnik može videti i screenshot aplikacije. Za gašenje aplikacija potrebno je preko aplikacije povući prst (od dna prema vrhu ekrana).  Animacije za multitasking i aktivacija multitaskinga nalaze se u Settings-> Dash. Kada se radi o aktivaciji najbolje je odabrati prvu ponuđenu opciju (duble click Home button) iz razloga što će zameniti standardni multitasking. Možete pronaći 5 različitih načina pregleda aktivnih aplikacija u multitaskingu – Scroll, CoverFlow, Time Machine*, Rotary*, Cylinder*.  Bitno je napomenuti da  zadnje tri animacije gutaju nešto više radne memorije vašeg iUređaja.


Za Dash tweak potrebno je izdvojiti 1,99 dolara. Što i nije tako malo kada se pogleda da tweak samo zamenjuje već postojeći način rada iUređaja.Tweak možete ga pronaći u ModMyi repo-u.Za one koji znaju mogu ga naći i besplatno.

izvor : omizio.com





Нема коментара:

Постави коментар