31. 8. 2012.

Japan: Samsung uzvratio udarac Appleu


Nakon žestokog udarca u SAD i presude po kojoj Samsung treba da plati Appleu milijardu dolara zbog povrede patenata, južnokorejski gigant je uzvratio na drugoj strani sveta - u Japanu. Doduše neuporedivo blaže.




Sud u Tokiju je u jednoj od brojnih parnica širom sveta u pravom ratu između dve kompanije presudio da Samsung nije kopirao Appleov patent vezan za razmenu multimedijalnog sadržaja između uređaja. 

"Zadovoljni smo zbog presude, koja je potvrdila poziciju koju dugo držimo, da naši proizvodi nemaju veze, niti narušavaju sa intelektualnim vlasništvom Applea", saopštio je Samsung. 

Apple je sudu u Tokiju podneo tužbu protiv rivala početkom meseca, jer je smatrao da je Samsung način sinhronizovanja muzike i video materijala na više uređaja i servera prekopirao od njih. Ipak, ekspresna presuda je odbacila njihove pritužbe. 

Ipak, pravi rat se nastavlja u SAD, gde Samsung priprema žalbu na "presudu od milijardu dolara", a Apple priprema zahtev za zabranu prodaje osam Samsungovih pametnih telefona. 

Sledeći koraci su zakazani za 6. decembar, kada će sudija Lusi Koh pozvati obe strane na novo saslušanje.

izvor : b92

Нема коментара:

Постави коментар