4. 10. 2012.

Samsung traži obaranje "istorijske presude"


U presudi, za koju je najverovatnije čuo svaki čovek koji koristi internet, daje se pravo na “svojinu spornih patenata i dizajna” kompaniji Apple, a kompaniji Samsung nalaže da plati odštetu veću od milijardu dolara, zbog neovlašćenog kopiranja dizajna i korišćenja tih patenata.
Da podsetimo, sud u Kaliforniji kaznio je Samsung i potvrdio tužbu američke kompanije da je nelegalno preuzeo neke od Apple patenata i vizuelno kopirao njegove popularne uređaje iPad i iPhone. Sem prednjeg panela, koji je podećao na Apple uređaje, Samsung je kopirao i zaobljene ivice, što je sud potvrdio, a što je kasnije izazvalno burnu polemiku u medijima.

Samsung je, međutim, sada i zvanično, nakon nekoliko nedelja čekanja na odgovor, zatražio poništavanje presude jer je, kako je naveo, predsednik porote Velvin Hogan imao “nedorečen stav” i nije bio potpuno iskren vezano za svoju prošlost.

Naime, kompanija Samsung se poziva na to da Hogan nije naveo da ga je sudski gonio njegov raniji poslodavac Seagate Technology, čiji je Samsung najveći akcionar, zbog nepoštovanja odredbi ugovora.

Osim toga, Samsung je podsetio da je Hogan "pomagao drugim porotnicima" tokom većanja, tako da je porota mogla da bude pod uticajem. Postupci Hogana moraju detaljno da se ispitaju na raspravi sa svim porotnicima, a ishod treba da bude održavanje novog procesa, saopštila je kompanija Samsung.


Нема коментара:

Постави коментар