10. 10. 2012.

Apple usporava sa iPhone 5 proizvodnjom



nsajder iz Foxconn fabrike, izjavio je za Bloomberg portal da je kompanija Apple, nakon problema sa otučenim ivicama i oguljenom farbom sve češće meta osnovanih prozivki za loše izrađene A6 čipove. Ova greška je mnogo ozbiljnija i Apple je do sada nekako uspevao da smiri “strasti korisnika“ da ta vest ne procuri u javnost, ali evo, sada se i to desilo.

Na osnovu gubitaka koje kompanija trpi zbog refundacije troškova ili zamene manjkavih uređaja novim, najviši menadžment kompanije rešio je da preduzme oštre mere. Proces proizvodnje je u potpunosti proveren i uočeni nedostaci se ispravljaju. Kontrola kvaliteta je dodatno pooštrena i fabriku uskoro neće moći da napusti nijedan iPhone 5 model, ukoliko on ne bude potpuno savršeno izrađen.

Nove mere neumitno dovode do usporenja proizvodnje i usporenja isporuke iPhone 5 uređaja, što će, uz ogromnu potražnju na svim tržištima dovesti do formiranja novih redova čekanja za kupovinu.

Ova vest ponovo je podgrejala priču o štrajku zaposlenih u Foxconn fabrici zbog očajnih uslova rada, ali Apple odlučno demantuje vezu sa tom pričom.

izvor : Mondo

Нема коментара:

Постави коментар