10. 10. 2012.

Apple tvrdi da je ružičasti odsjaj na sočivu iPhone 5 krivica korisnika

Apple je odgovorio na prozivku zbog ružičastog odsjaja koji se javlja na sočivu uređaja iPhone 5 i bez razmišljanja prst upire direktno u korisnike. Apple navodi: “Većina malih kamera, uključujući i one u svakoj generaciji iPhone – a, mogu iskusiti neki vid odsjaja na krajevima kadra u trenutku kada se fotografija snima bez određenog moda scene.

Ovo se može dogoditi kada je izvor svetlosti pozicioniran u uglu (obično malo izvan vidljivog kadra) tako da uzrokuje refleksiju od površine unutar kamere na senzor kamere. Blago pomeranje kamere od pozicije u kojoj jaka svetlost ulazi u kameru, ili zaklanjanje sočiva rukom, trebalo bi da minimizuje ili eliminiše efekat”.


Ovakvo objašnjenje bi bilo zadovoljavajuće kada se ne bi znalo da iPhone 4S i iPhone 5 imaju skoro identične kamere. Ono što razlikuje iPhone 5 je tzv. “sapphire crystal” sočivo, koje može biti potencijalni uzrok ovakvog efekta. Ovakav slučaj sigurno neće odvratiti kupce od iPhone 5 uređaja, ali možda će uticati na Apple da ispita da li zaista postoji ovakav propust kada je u pitanju kamera. Ipak, jedna loša vest može da nanese mnogo više štete nego jedna dobra vest koristi.

izvor : itBox


Нема коментара:

Постави коментар