19. 10. 2012.

Apple izbacio Javu iz internet pretraživača


Kriveći Java dodatak u internet pretraživačima za sve veći broj sigurnosnih pretnji, Apple rešio da je potpuno izbaci iz svojih sistema.

Nedavna nadogradnja operativnih sistema OS X Lion i Mountain Lion onemogućila je Java plug-in u internet pretraživačima na tim platformama.

Apple je pre objavljivanja spornih nadogradnji izbacio saopštenje u kojem se Java plug-in dovodi u vezu sa ozbiljnim pretnjama po sigurnost korisnika i njegovih podataka, a koji su van direktne kontrole Apple kompanije.

Kako bi to rešio, Apple je izbacio Java plug-in u potpunosti sa OS X Lion i Mountain Lion internet pretraživača i korisnici koji budu posetili stranice kojima je potreban taj dodatak dobiće poruku da je on nedostupan.

Naravno, Apple ne može da vas spreči da samostalno instalirate Java plug-in sa Oracleove veb strane, ali ceo ovaj postupak jasno pokazuje dokle je Apple spreman da ide kako bi zaštitio korisnike, ali i sebe, jer je poznato da su do nedavno Mac računari bili gotovo, pa sigurni od virusa i malware softvfera.


izvor : Modno

Нема коментара:

Постави коментар