4. 10. 2012.

Google odustao od tužbe protiv Apple-a

Google je neočekivano odustao od tužbe protiv Apple zbog patenata, koju je podignuo nakon što je u maju preuzeo Motorola Mobility za 12 milijardi dolara.

Google je neočekivano odustao od tužbe protiv Apple zbog patenata, koju je podignuo nakon što je u maju preuzeo Motorola Mobility za 12 milijardi dolara. U avgustu je Googleova Motorola Mobility podnela tužbu američkoj Komisiji za međunarodnu trgovinu (ITC), tvrdeći da mnogi od Appleovih iPhonea, iPada i Mac računara neovlašćeno koriste 7 njegovih patenata za tehnologije poput poruka, govornih komandi i multimedije.


Pre dve nedelje ITC je odlučio da istraži Motoroline tvrdnje protiv Applea. Ali, u ponedeljak je Google toj Komisiji prosledio dopis u kom “povlači sve pritužbe” u slučaju za koji se očekivalo da će potrajati barem godinu dana.
Google nije ponudio objašnjenje za povlačenje tužbe, već je samo saopšteno: “Kao što smo već puno puta rekli, nastavljamo žusrto braniti svoje partnere.”
Apple, koji se nije protivio Googleooj tužbi, odbio je komentariše njeno povlačenje. Ove dve kompanije su podnele niz tužbi zbog patenata jedna protiv druge u celom svetu.

Нема коментара:

Постави коментар