31. 10. 2012.

Nova Google Search aplikacija je konačno na App Store-u!


Prošla su gotovo tri meseca od kako smo načuli da Google sprema veliki update za svoju Google Search aplikaciju za iOS. Update je trebao donieti dobar deo Google Now funkcionalnosti za koji znamo da je digitalni asistent na Android Jelly Bean uređajima te da svoj posao obavlja daleko bolje nego što se očekivalo, čak bolje nego Siri koja je još u statusu beta testiranja.
Naravno, pomoću ove aplikacije nećete moći poslati mail ili zakazati stavku u kalendaru ali moći ćete pretraživati  internet sa neviđenom lakoćom. Glasovna pretraga dovedena je na novi nivo zahvaljujući kontekstualnim prepoznavanjem glasa. U principu, ovde možete postavljati pitanja kao što bi ih postavljali i Siri.. Na moja pitanja o vremenu, najvišim planinskim vrhovima, najbržim automobilima pretraga je svakoga puta izvedena besprekorno. Prepoznavanje izgovorenog je na zaista zavidnom nivou pod uslovom da solidno poznajete engleski jezik. Moje reči aplikacija je prepoznavala čak i kada sam namerno pogoršao svoj naglasak.

Ukoliko vaš uređaj ne podržava Siri onda ne mislite dva puta da instalirate ovu aplikaciju. Čak i ako imate noviji uređaj od Google Search-a možete još kako imati koristi jer će vam uštediti dosta vremena koje bi potrošili na kucanje. Riječ je, naravno, o besplatnoj aplikaciji a preuzeti je možete klikom na link. Siri, čuvaj se!

           

izvor : Omizio

Нема коментара:

Постави коментар