9. 10. 2012.

Jailbreak za iOS 6, iPhone 4/3gs i iPod Touch 4g

Pogledajte tutorijal za jailbreak iOS-a 6 za uređaje iPhone 4 i 3GS i iPod Touch 4. G. Ovaj jailbreak je malo komplikovaniji i ima više koraka zato preporučujemo i da pogledate snimak u nastavku.



Za ovaj jailbreak biće vam potrebno sledeće :
-----------------------------------------------------

Redsn0w Mac: 0.9.13dev4 Download
Redsn0w Windows: 0.9.13dev4 Download
iOS 6 iPhone 4 GSM: iOS6 Download
iOS 6 iPhone 4 CDMA: iOS6 Download
iOS 6 iPhone 3Gs: iOS6 Download
iOS 6 iPod Touch 4: iOS6 Download
Putty za Windows: Putty Download
ili
WinSCP za Windows: WinSCP Download
---------------------------------------------
Koraci:

- Prvo povežite vaš uređaj

1. Pokrenite redsn0w(ako ste na windows-u desni klik pa run as administrator) i idite na extras tu zatim odaberite vaš firmware ios 6.0, i na kraju se vratite nazad i kliknite jailbreak.



2. Izaberite opciju Install SSH i na kraju next. Sada paratite instrukcije na ekranu kako bi ste vaš        uređaj ubacili u DFU mod.


3. Po završetku procesa, iz razloga što je ovo semi untethered jailbreak, moraćete prvo da ponovo otvorite redsn0w i zatim ponovo na extras, ali ovoga puta odaberite opciju just boot.

4. Sledeće je instalacija Cydia-e, ovaj postupak je različit na Windows-u i zahteva dodatan software Putty, čiji link za download imate iznad.

Za Mac :

-Prvi uslov je da su računar sa kojeg radite jailbreak i vaš iOS uređaj na istoj Wi-Fi mreži.

Otvorite terminal i ukucajte sledeće :
ssh root@192.168.1.100 odnosno kucate vašu IP adresu (nju možete naći u settings-wifi-ime mreže na koju ste povezani i tu kliknete na malu plavu strelicu) i pritisnite enter.



Kada vas pita za password kucajte alpine i enter.
Zatim prekopirajte ovo:
wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://downloads.kr1sis.net/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh
i pritisnite enter.

Za Windows je proces identičan samo umesto terminala koristite program Putty.

Time je završen proces.

Zapamtite ovo je semi untethered jailbreak, što znači ako vam se isključi/restartuje telefon neće vam raditi cydia i mail, ali i safari i onda morate uraditi korak 3 kako bi ste to popravili. Oni koji imaju stari 3gs njima je ovo full untethered jailbreak i oni taj problem nemaju. Još jednom upozorenje ne radite update na 6.0 ako nemate SimFree uređaj!


          

Нема коментара:

Постави коментар