20. 3. 2013.

Potvrđeno! Novi iOS 6.1.3 je uništio Evasi0n Jailbreak

Kao što već znate Apple je juče izbacio iOS 6.1.3 koji popravlja sigurnosne rupice u iOS-u i ovaj put nažalost te rupice uključuju exploite koji su korišteni za iOS 6.x.x Jailbreak alat Evasi0n.
Poznati hacker MuscleNerd koji je jedan od zaduženih za ovaj jailbreak, je pre juče objavio na Twitteru da je iOS 6.1.3 zatvorio 4 od 6 exploita koji su korišteni za iOS 6.x.x Evasi0n Jailbreak alat, te da je Apple čak naglasio da su te sigurnosne rupe pronađene od strane Evad3rs teama.


Što to znači za sve one koji imaju jailbreak? Pre svega bitno je naglasiti da ovo nije kraj jailbreaka i da se igra mačke i miša između Apple-a i hackera ponovo nastavlja.

MuscleNerd je potvrdio, da Team Evad3rs već imaju nekoliko drugih exploita koji će se koristiti u budućim jailbreak alatima i za koje Apple ne zna. To naravno ništa ne znači s obzirom da bi moglo proći dosta vremena pre nego što vidimo novi jailbreak alat.

S obzirom da je iOS 7 skoro na pomolu, ne bi me iznenadilo da se ovi exploiti sačuvaju za novi nadolazeći operativni sistem.

Ako želite zadržati jailbreak, od danas ne ažurirajte iOS firmware na noviju verziju od iOS 6.1.2.  naročito s obzirom da za sada ne postoji downgrade alat za iOS 6.1.3. bez obzira ako imate SHSH blobove ili ne.


Pratite nas i na Facebook-u .


Нема коментара:

Постави коментар