25. 3. 2013.

Apple devetu godinu zaredom na vrhu liste zadovoljstva korisnika


Prema najnovijem istraživanju agencije J.D. Power and Associates, devetu godinu zaredom korisnici smartphone uređaja najzadovoljniji su Apple-aom.Kompanija iz Kupertina dobila je 855 od mogućih 1.000 bodova i odnela ubedljive pobede u oblastima fizičkog dizajna i jednostavnosti operacija.


Agencija J.D. Power objavila je da je spisak kompanija kojima su korisnici najviše zadovoljni praktično nije menjana već dve godine. Kirk Parsons, direktor oblasti komunikacija smatra da 'tržište mobilnih telefona trenutno karakteriše dostupnog naprednih usluga na pametnim telefonima i nedostatak novih uređaja sa nadograđenim karakteristikama'.

Ukupno zadovoljstvo mobilnim telefonima dostiglo je 796, što je rast od 22 odsto u odnosu na prošlu godinu. Korisnici smatraju da su najvažnije karakteristike mobilnih telefona u okviru kojih se beleži rast zadovoljstva: pouzdanost operativnog sistema, brzina izvršavanja i kvalitet fotografija/videa kamere.

Kao jednu od najvažnijih karakteristika, korisnici navode pristup društvenim mrežama putem pametnih telefona - oni u proseku provedu oko 115 minuta nedeljno koristeći aplikacije društvenih mreža. (Economy.rs, 24. mart 2013.)

Pratite nas i na Facebook-u .

Нема коментара:

Постави коментар