16. 3. 2013.

Još malo glasina : Jeftiniji iPhone sa ekranom od 4"

Glasine oko jeftinijeg iPhone modela jednostavno ne jenjavaju a svaki analitičar kome je stalo do vlastite reputacije nabacuje svoje mišljenje o ovom, već odavno, mitskom uređaju.

Ming-Chi Kuo, uposlenik kompanije KGI Securities, je među prvima progovorio o tome kako misli da će iPad 5 pratiti dizajn iPada mini kao i da će iPhone 5S koristiti tehnologiju koja prepoznaje otisak prsta. Kuo sumnja da će pristupačniji iPhone imati zekran 4,5″ jer bi to bila prevelika promena za Apple. On smatra kako će i ovaj model imati ekran veličine 4″ i kućište izrađeno od polikarbonata. Njegovi izvori govore kako će to kućište biti samo 0,4-0,6 mm "debelo", što je značajno manje od prosečnog plastičnog kućišta koje je “debelo” 0,7-1 mm. Tajna će, navodno, biti u vlaknima stakla koja će biti izmešana sa plastikom i na taj način fizički tanje kućište zadržalo istu čvrstoću koju imaju deblja braća.
Kućište bi izrađivala Tajvanska kompanije Green Point (inače poznata po izradi plastičnih kućišta za mobilne telefone) a sam “iPhone mini” tržištu bi trebao biti dostupan u šest boja. iPad mini se prodaje kao lud, a siguran sam da bi ista sudbina pratila i iPhone mini što bi Appleu donelo profite još veće od onih u kojima sad uživa. Vreme će pokazati šta je bilo istina a šta ne.
Izvor: Apple Insider
Pratite nas i na Facebook-u .

Нема коментара:

Постави коментар