17. 9. 2012.

Apple nije povredio Samsungove patente



Apple nije prekršio patente koji su u vlasništvu Samsunga prilikom izrade iPod touch, iPhone i iPad uređaja, presudila je Međunarodna trgovinska komisija u petak. Apple i Samsung trenutno imaju patente sporove u deset zemalja, najviše zbog borbe za mobilno tržište koje je u usponu. Apple je obezbedio veliku pobedu na domaćem terenu prošlog meseca kada je sud presudio da južnokorejska kompanija kopira ključne karakteristike iPhone smartfona i odredio odštetu od 1,05 milijardi dolara.
Ovog puta, sudija Međunarodne trgovinske komisije izjavio je da Apple ne krši četiri patenta o kojima se radilo u ovom slučaju. Podsetimo, Samsung je optužio Apple za povredu patenata i podneo tužbu sredinom 2011. godine, a takođe su tražili da se zabrani prodaja ovih proizvoda u SAD. Komisija koja će ipak dati završnu reč povodom ovog pitanja sastaće se tek u januaru.

Samsung je poručio u saopštenju da je uveren da će ova komisija doneti konačnu odluku koja će potvrditi da Apple mora biti odgovoran za slobodno uzimanje njihovih tehnoloških inovacija. Patenti zbog kojih se vodi ovaj postupak se odnose na 3G bežičnu tehnologiju, format paketa podataka za velike brzine prenosa kao i integrisane funkcije kao što su surfovanje internetom sa funkcijama mobilnog telefona.

Pratite nas i na Facebook-u.

Izvor: Reuters

Нема коментара:

Постави коментар