5. 11. 2012.

Apple i Samsung – priči nikad kraja

Nakon što je prvobitno, objavio „izvinjenje“ Samsungu koje je bilo puno neprimerenih komentara, Apple je sada objavio novu, korigovanu verziju izvinjenja i to na ne baš vidljivom mestu.

Kada je, prema nalogu britanskog suda, Apple objavio izvinjenje sumnjivog sadržaja, rekacija javnosti, kompanije Samsung ali i suda nije bila sasvim pozitivna. Stoga je, ponovo prema nalogu suda, objavljena nova verzija izvinjenja, ovoga puta nešto šturija, sastavljena samo od činjenica.

Apple je objavio u britanskom dnevniku “Guardian” novu verziju svoje izjave u kojoj se navodi da njegov konkurent Samsung nije kopirao dizajn tableta iPad za svoje uređaje Galaxy. Prisutna su i dva linka prema kompletnim odlukama suda.

Saopštenje se pojavilo i na Appleovoj zvaničnoj stranici ali, kako piše “Guardian”, ponovo nisu ispoštovani svi sudski zahtevi. Naime, saopštenje je trebalo da bude istaknuto na početnoj stranici i to na svima vidljivom mestu, a ono trenutno stoji na dnu strane, i ne može se uočiti na prvi pogled.

Bitanski sud je 18. oktobra naložio Appleu da objavi saopštenje na svom sajtu u kojem će precizirati da Samsung nije plagirao iPad sa svojim tabletom Galaxy. Južnokorejska kompanija je, međutim, ocenila da prva izjava nije u skladu sa nalozima suda jer, kako je navela, sadrži napomene iz drugih presuda donetih u Nemačkoj i SAD koje idu u korist Appleu.

Obe kompanije međusobno optužuju jedna drugu za krađu patenata pred sudovima oko 10 zemalja.

izvor : b92

Нема коментара:

Постави коментар