5. 8. 2013.

Obama stavio veto na zabranu prodaje iPhone 4 i određenih iPad uređaja


Administracija američkog predsednika Baraka Obame stavila je veto na zabranu uvoza iPhone 4 i nekih iPad uređaja u Ameriku, koju je Samsung izdejstvovao kod Internacionalne trgovinske komisije (ITC). 
Odluka ovog tipa je prva još od 1987. godine - gde se predsednik meša u odluku ITC-a. Samsung je pomenutu odluku zabrane uvoza Apple uređaja izdejstvovao još u junu ove godine, a slučaj se zasnivao na patentima u vezi sa mobilnim podacima koje je Samsung držao, a koje je Apple povredio na iPhone 4, 3GS i 3G smartfonima, kao i na originalnom iPad-u i iPad-u 2 sa 3G radiom. Novi Apple uređaji koriste drugačije čipsete i ne povređuju ove patente.

Samsungov tim je, naravno, razočaran ovakvom odlukom i ističe da je sa Apple-om pregovarao sa dobrim namerama, ali da kompanija iz Kupertina nije bila voljna da licencira pomenuti patent. S druge strane, Apple je pozdravio odluku Obamine administrcije, uz konstataciju da je Samsung pogrešio što je zloupotrebio uređenje patentnog sistema na ovakav način.

izvor : Benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар