8. 8. 2013.

Google maps omiljena aplikacija na pametnim telefonima



Na drugom mestu po korišćenju sa 44 odsto je Facebook aplikacija, a slede YouTube sa 35 odsto i G+ sa 30 odsto korisnika.

Prema istraživanju koje je provela kompanija GlobalWebIndex najkorišćeniji servis na pametnim telefonima bila je Google Maps, dok se verzija mapa koje je napravio Apple u anketi skoro uopšte ne spominje.

Kako je navedeno u istraživanju, skoro 54 odsto korisnika smartfona telefona koristi aplikaciju Google Maps, na drugom mestu, što se mapa tiče, se nalazi servis Nokie Ovi Maps sa 9 odsto korisnika, dok je procenat korisnika koji su koristili Apple Maps toliko zanemarljiv da se i ne nalazi u istraživanju.

Na drugom mestu po korišćenju sa 44 odsto je Facebook aplikacija, a slede YouTube sa 35 odsto i G+ sa 30 odsto korisnika, koji su ih uključivali u poslednjih mesec dana.



Peto mesto je pomalo iznenađujuće zauzela kineska aplikacija za komunkaciju Weixin/WeChat sa 27 odsto korisnika, a u top 10 su najzastupljenije društvene aplikacije.

Na šestom mestu se našao Twitter sa ukupno 25 odsto korisnika, a slede Skype i Facebook Messenger. WhatsApp se smestio na deveto mesto sa ukupno 17 odsto korisnika.

Top 10 najkorišćenijih aplikacija na smartfonima zaključuje instagram koji ima 11 odsto globalnih korisnika.

izvor : telegraf.rs

Нема коментара:

Постави коментар