15. 6. 2013.

iPhone za 99$?

Ako je verovati izvorima i pisanju Reutersa, Apple razmišlja o lansiranju novih plastičnih iPhonea koji bi bili usmereni ka novim tržišnim korisnicima.

Prema neimenovanim izvorima iz lanca snadbevanja u Aziji, iPhone bi tako trebao da dobije svoje dve nove verzije, sa ekranom od 4,7-inča i ekranom od 5,7-inča, a trebalo bi da bude dostupan u 6 različitih boja kućišta. 

Takođe, uređaji bi se mogli prodavati za samo 99 dolara, a na tržištu bi trebali da se pojave sledeće godine. Prema više izvora, Apple želi jeftiniju cenu sa ciljem konkurencije širokom asortimanu Samsung-ove ponude, a dve dijagonale ekrana ciljaju i na dominaciju južnokorejskog giganta i među phabletima.

Iako je sve ovo u sferi spekulacija, donekle bi ovakva strategija i mogla imati smisla. Apple je do sada uvek odbijao da ponudi niže cene uređaja zbog pretpostavke da bi to moglo nauditi njihovom ugledu, narušiti kvalitet uređaja i korisničkog iskustva, ali pokazatelji da tržište naprednih telefona iz srednjeg i niskog segmenta snažno raste, posebno u Kini i tržištima u nastajanju, moglo bi uticati i na promenu strategije.

izvor : ITvesti

Нема коментара:

Постави коментар